Donald Trump, primul președinte american care a mers pe teritoriul Coreii de Nord. Întâlnire istorică în Zona Demilitarizată cu Kim Jong Un. Trump: „Este o zi minunată pentru lume”

30 iunie 2019, 10:23

Cei doi au avut o mică discuție în care și-au repetat admirația pe care și-o poartă reciproc. Liderul SUA a spus că vrea să-l invite pe Kim Jong Un la Washington.

„Este o zi minunată pentru lume”, a declarat Trump. „Asta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit şi că încercăm să creăm un nou viitor”, a subliniat el, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Cei doi lideri şi-au strâns mâna.

Niciun alt preşedinte american nu s-a mai întâlnit cu liderul nord-coreean la această ultimă frontieră, Zona Demilitarizată – DMZ, din perioada Războiului Rece.

Kim a acceptat în ultimul moment o invitaţie a preşedintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două ţări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Însoţit de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi de militari americani, Donald Trump a ajuns pe o platformă de unde putea să vadă teritoriul nord-coreean.

Coreea de Sud a anunţat cu puţin timp înainte că Kim Jong Un a acceptat invitaţia lansată în ultimul moment, sâmbătă, de Donald Trump de a veni să-i spună ”Bună ziua” la graniţă.

A fost a treia întrevedere între cei doi, prima după summitul eșuat din Vietnam, din primăvară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite