Donald Trump: „Nu vă lăsaţi dominaţi de COVID. Nu vă fie frică”. Primul gest după ce a urcat treptele Casei Albe: și-a dat masca jos. Imagini comentate intens pe rețelele de socializare

6 octombrie 2020, 12:05

Donald Trump a părăsit spitalul azi-noapte, după ce medicii anunțaseră că nu a mai avut febră, iar nivelul oxigenului e normal. Practic, e un transfer, spun surse din echipa medicală. La Casa Albă, doctorii au la dispoziție aproape toate dotările de la Spitalul militar Walter Reed. Va fi atent monitorizat pentru că această boală e, uneori, imprevizibilă.

Dr. Amesh Adalja, Universitatea Johns Hopkins: „Nu e un caz fără complicaţii, dar nici nu e un caz grav, care să-l aducă în stare critică. E în categoria moderată, mulţi oameni fac forma moderată. Pare să fi răspuns bine la tratament”.

Revenit la Casa Albă, președintele Trump a urcat treptele, apoi s-a oprit pentru fotografii și a făcut un gest intens comentat și criticat: și-a dat masca jos.

Sunt voci care spun că e un act de iresponsabilitate, pentru că, pozitiv fiind, poate împrăștia virusul. Potrivit altor comentarii, nu se afla nimeni aproape de el, era în aer liber și, în plus, e posibil să fi avut probleme de respirație și de aceea să-și fi dat masca jos.

Imediat după întoarcere, președintele Donald Trumo a postat un mesaj video în care le spune americanilor să aibă grijă, dar să nu se lase dominați de COVID: „Nu vă fie frică. Îl veţi învinge. Avem cele mai bune echipamente medicale, avem cele mai bune medicamente, de ultimă generaţie. Îl veţi învinge„.

Președintele Trump va sta, probabil, în izolare la Casa Albă și nu va putea merge în campanie electorală.

Echipa lui însă a anunțat că Donald Trump vrea să participe la cea de-a doua dezbatere cu contracandidatul său, democratul Joe Biden, eveniment ce ar urma să aibă loc pe 15 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite