Donald Trump, la Starea națiunii: Președintele Kim și cu mine ne vom întâlni din nou pe 27 și 28 februarie în Vietnam

6 februarie 2019, 10:50

În fața Congresului reunit, Donald Trump s-a prezentat marți ca un conciliator în discursul despre Starea Uniunii al președintelui american.

„Dacă n-aș fi fost ales Președinte al Statelor Unite, acum, după părerea mea, eram angrenați într-un război major cu Coreea de Nord. Mai este multă muncă de făcut, dar relația mea cu Kim Jong-Un este una bună.”, a spus Donald Trump

Deși a afirmat încă o dată că zidul de la frontiera cu Mexicul „va fi construit”, el nu a mai declarat acest plan, așa cum a lăsat de înțeles, drept unul de „urgență națională”, procedură excepțională care i-ar fi permis să evite Congresul.

Imigrația a fost o temă importantă iar Trump și-a reluat cererea ridicării unui zid la granița cu Mexic.

Simplu spus, zidurile dau rezultate și salvează vieți. Haideți să lucram împreună, să facem compromisuri și să ajungem la o înțelegere care să facă America mai sigură cu adevărat, a spus Donald Trump.

Tot pe plan intern a lăudat progresele economice și în special crearea a peste 5 milioane de noi locuri de munca și faptul că la această oră în Congresul SUA sunt mai multe femei ca niciodată – a fost unul dintre puținele momente de unitate și aplauze la unison.

Pe plan extern, și-a exprimat susținerea pentru venezueleni și a condamnat regimul Maduro și s-a referit la Coreea de Nord și situația din Orientul Mijlociu.

Mai este multă muncă dar relația mea cu Kim Jong Un este una bună. Și ne vom întâlni din nou pe 27 și 28 februarie în Vietnam. Marile națiuni nu lupta în războaie fără sfârșit. În timp ce împreună cu aliații noștri distrugem ultimele rămășite ISIS, e timpul să-i primim acasă cu căldura pe bravii noștri luptători din Siria, a spus Donald Trump.

Trump a mai cerut finanțare pentru eliminarea HIV în următorul deceniu și combaterea cancerului la copii.

Potrivit unui sondaj CBS 76% dintre americani aproba discursul președintelui și în special politicile privind imigrația.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă