Donald Trump, la Adunarea Generală a ONU: „Administraţia mea a realizat mai multe lucruri decât aproape orice altă administraţie din istorie”. Președintele SUA a cerut izolarea Iranului

25 septembrie 2018, 18:37

În al doilea său discurs de la tribuna Adunării Generale ONU, președintele SUA a reluat temele sale preferate: realizările personale și poziția SUA în lume.

Donald Trump:  „În mai puţin de 2 ani, administraţia mea a realizat mai multe lucruri decât aproape orice altă administraţie din istorie”.

„Nu mă aşteptam la reacţia asta, dar e ok”, a continuat președintele american, după ce afirmația sa a fost întâmpinată cu râsete în sală.

Trump și-a continuat neperturbat apologia și a spus că Statele Unite sunt acum mai bogate, mai sigure și mai puternice ca niciodată.

Pe plan extern, președintele SUA a lansat un nou atac la adresa Iranului. A anunțat noi sancțuni de la 5 noiembrie și chiar discuții cu parteneri străini să-și reducă importurile de petrol iranian.

Donald Trump: „Le cer tuturor statelor să izoleze diplomatic regimul iranian cât timp va continua să fie agresiv, şi le cer tuturor naţiunilor să susţină poporul iranian în lupta pentru recâştigarea destinului religios şi drept.”

Donald Trump și-a reafirmat agajamentul față de Israel, a respins ceea ce a numit ideologia globalismului și a spus că SUA vor acorda ajutor financiar doar statelor prietene și pe care le respectă.

Mult mai cordial a fost cu liderul nord coreean. Dacă anul trecut, de la aceeași tribună, îl numea „omul rachetă”, de această dată, Trump i-a mulțumit lui Kim Jong Un pentru curaj și pentru măsurile luate până acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite