Donald Trump, în Țara Sfântă. Președintele american a promis în campania electorală că va muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

22 mai 2017, 20:57

Soții Trump au fost primiți la Tel Aviv cu cele mai înalte onoruri. A fost însă o ceremonie mult mai scurtă decât se prevăzuse inițial și asta pentru că staff-ul Casei Albe a cerut-o. Nu și extrem de protocolară. De altfel, la scurt timp după ce a coborât din Air Force One, Donald Trump l-a întrebat pe Beniamin Netaniahu care este protocolul. Emoțiile au fost depășite puțin mai târziu, datorită soțiilor celor doi politicieni.

„-Sara Netanyahu: Oriunde mă duc spun cât de bun sunteți!

-Beniamin Netanyahu: Pot să depun mărturie.

– Sara Netanyahu: Spre deosebire de presă, majoritatea israelienilor ne iubesc, aşa că noi le spunem cât de bun sunteţi şi ei vă iubesc!”

Donald Trump speră să pună umărul la ceea ce el a numit „ultima înțelegere”, referindu-se la procesul de pace israeliano-palestinian. Deocamdată, după întâlnirea avută cu președintele Israelului, o declarație făcută în contextul luptei împotriva terorismului i-a iritat pe iranieni:  „Acest moment istoric ne îndeamnă să cooperăm şi mai mult pentru că atât Israelul cât şi America se confruntă cu ameninţările ISIS şi ale altor grupări teroriste pe care ţări ca Iranul le sponsorizează şi finanţează. O violenţă teribilă, nu numai aici, ci peste tot in lume.”

Orașul Vechi din Iersualim a fost astăzi ca o fortăreață, pentru că soții Trump au mers la biserica Mormântului Sfânt și apoi la Zidul Plângerii. Niciun președinte în exercițiu al Statelor Unite până la Donald Trump nu s-a mai rugat aici. Și este un moment simbolic pentru cel considerat cel mai puternic om al planetei.

Orașul vechi din Ierusalim este centru a trei din cele mai importante religii ale lumii: iudaismul, islamul și creștinismul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite