Donald Trump, "elefantul din magazinul de porțelanuri" al politicii americane. Un președinte altfel

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, cunoscut ca om de afaceri şi vedetă de televiziune, miliardar excentric, a ajuns la Casa Albă acum 4 ani. Le-a promis americanilor că va reduce taxele și rata șomajului și a făcut-o. Deviza pe care o repetă cu obstinaţie: "Să facem America măreaţă din nou!".

07 Noiembrie 2020, 16:57 (actualizat 07 Noiembrie 2020, 16:57) Știrile TVR |

Donald Trump este un lider cum americanii și lumea întreagă nu au mai văzut până acum. Deviza sa politică este foarte simplă: "America, în primul rând!".

Donald Trump s-a născut și a crescut la New York și are origine dublă: germană și scoțiană. La 74 de ani este cel mai în vârstă președinte.

Pentru a-l disciplina, tatăl său, un om de afaceri de succes l-a trimis la Academia Militară din New York, unde a primit o educație dură și rigidă. De aici și stilul său asemuit, uneori, cu al unui elefant într-un magazin de porțelanuri.

Devenit om de afaceri și el, Trump a avut suișuri și căderi. Odată ajuns la Casa Albă, a început să conducă America potrivit educației primite și experienței de viață, cu fermitate militară și ambiția succesului în afaceri.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Este cea mai mare, am spus-o mereu, cea mai masivă, cea mai mare reducere de taxe din istoria ţării noastre, este şi reformă, dar în primul rând o reducere de impozite".

Fără experiență politică, Donald Trump le-a dat americanilor ceva nou, o ofertă total diferită de cea a celor două mari partide care domină politica din Statele Unite - Democrat și Republican.

Pandemia de COVID-19 este o mare provocare pentru omenire. A devenit și cea mai mare problemă pentru președintele Trump în ultimul an al mandatului său. Atât politic, cât și fizic. Liderul de la Casa Albă a fost depistat pozitiv, la fel și Prima Doamnă.

Trump a fost internat la spitalul militar Walter Reed, unde a primit un tratament rapid și eficient. După numai câteva zile, a fost externat și a revenit la Casa Albă, deși, vizibil, nu era refăcut complet.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Vreau ca oricine să primească acelaşi tratament ca preşedintele vostru, pentru că mă simt foarte bine".

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ALEGERI PREZIDENŢIALE SUA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI