Donald Trump, despre summit-ul SUA – Coreea de Nord: Dacă va fi un succes, Kim Jong Un va fi invitat la Casa Albă

8 iunie 2018, 16:22

S-a intrat pe ultima turnantă înaintea summit-ului Trump – Kim. Liderul american crede că rezultatul intâlnirii depinde de atitudine. Este o problemă despre a vrea sau nu să se întâmple ceva, a declarat Donald Trump după discuții la Casa Albă cu premierul Japoniei.

Coreea de Nord trebuie să accepte denuclearizarea. Dacă nu renunță la programul de înarmare nucleară, acest lucru nu va fi acceptabil, au spus cei doi lideri. Terenul este pregătit, însă orice se poate întâmpla.

Preşedintele SUA, Donald Trump: Sunt total pregătit să plec. S-ar putea întâmpla. Poate nu va fi necesar. Sper că nu va fi necesar să plec, întrucât cred cu adevărat că Kim Jong Un vrea să facă ceva măreţ pentru poporul lui, pentru familia lui şi pentru el însuşi.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe: Preşedintele Trump a declarat că aplicăm sancţiuni, unele foarte puternice, şi că, până când Coreea de Nord nu va lua efectiv măsuri, sancţiunile nu vor fi ridicate. Japonia este de acord cu acest lucru.

Președintele Trump a primit informări detaliate în ultimele luni despre toate aspectele întâlnirii cu Kim Jong Un, a declarat șeful diplomației Mike Pompeo.

Pregătiți sunt și comercianții din Singapore.

Un bar vinde cocktail-uri Trump și Kim, unul în nuanțele steagului american, celălalt roșu profund, bazat pe o licoare foarte apreciată de coreeni. Iar restaurantele oferă specialități de orez picant coreean cu vită din SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite