Donald Trump, acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului

11 decembrie 2019, 11:41

Abuz de  putere și obstrucționarea Congresului sunt cele două acuzații lansate de democrații din Camera Reprezentanților la adresa președintelui Donald Trump.

Este un delict pasibil de procedura demiterii ca un președinte să se folosească de atribuțiile publice ca să obțină beneficii personale inadecvate, prin afectarea interesului național.

Este ceea ce a făcut Donald Trump prin solicitările și presiunile asupra Ucrainei în sensul interferenței în scrutinul prezidențial din 2020, a spus președintele Comisiei juridice.

Democrații au deschis luna trecută o procedură de destituire după ce s-a aflat că președintele Trump ar fi cerut Ucrainei să-l ancheteze pe democratul Joe Biden, potențial contracandidat al său.

Democrații au majoritate în Camera Reprezentanților, nu și în Senat, care este însărcinat, potrivit Constituției, cu judecarea președinților. În acest condiții, cel mai probabil președintele Trump nu va fi destituit. El a respins acuzațiile și vorbește despre o mascaradă pusă la cale de democrați.

Rămîne de văzut dacă această procedură de punere sub acuzare va fi una rapidă sau, din contră, dacă va fi speculată în contextul prezidențialelor de anul viitor din SUA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite