Donald și Melania Trump, la ceai cu Regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor

13 iulie 2018, 20:21

Castelul Windsor este la câteva zeci de kilometri la vest de Londra așa că liderul de la Casa Albă a sosit la întâlnire, vineri după-amiază, cu elicopterul.

A durat ceva până când a ajuns în curtea castelului, unde era așteptat de însăși Regina Elisabeta a II-a, care a părut foarte încântată de oaspeții săi.

După intonarea imnurilor, Regina Elisabeta a II-a l-a invitat pe Donald Trump să treacă în revistă garda de onoare.

Aceste onoruri nu sunt privite cu ochi buni de mulţi britanici. Manifestanţi anti-Trump au fost prezenţi vineri şi la Windsor, cu pancarte pe care scria ‘Spuneţi-i Nu lui Trump’.

De la urcarea sa pe Tron, în 1952, Elisabeta a II-a i-a primit pe toţi preşedinţii americani, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Aflat în a doua zi a vizitei sale în Marea Britanie, Donald Trump a anunțat că va evita capitala britanică din cauza protestelor la adresa sa.

Așa a fost întâmpinat Donald Trump de britanici și președintelui nu i-a picat bine deloc: un uriaș bebeluș gonflabil, cu chipul liderului de la Casa Albă, care ține în mână un telefon, aluzie la mesajele pe care le lansează președintele pe o rețea de socializare.

Liderul de la Casa Albă a avut, vineri, o întrevedere și cu premierul britanic, Theresa May, iar la final au susținut o declarație de presă comună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă