„Don Giovanni”, premieră-eveniment la Opera Națională. Regizorul Andrei Șerban: „Avem lăcomia asta de a avea mereu mai mult”

31 august 2017, 08:51

Prin figura lui Don Giovanni, seducătorul fără scrupule, Andrei Șerban spune c-a vrut să atingă lucrurile de care suferim într-un fel în ziua de azi. Pe de o parte don-juanismul înțeles ca o căutare a plăcerii, refuz al responsabilității, dorința de a poseda cât mai mult, de a fi recunoscut. De cealaltă parte, o interogație despre omul fără limite. Ce înseamnă să fii liber?

„Avem lăcomia asta de a avea mereu mai mult”

„De fapt, tot ceea ce facem noi în politică, în întreprindere, în economie. Toate deciziile CEO-urilor, cei care au puterea astăzi și care nu își dau seama că planeta Pământ este în pericol și că trebuie o responsabilitate extraordinară de a servi viața și nu pe noi înșine, nu ego-ul nostru, ca Don Giovanni (…) Cum are o femeie, cum o părăsește, vrea alta. Exact ca și noi: avem lăcomia asta de a avea mereu mai mult. Morala este că, la un moment dat, pedeapsa nu vine din cer, ci din noi înșine, din faptul că vedem că este imposibil de trăit astfel”, spune Andrei Șerban.

Pentru prima dată în carieră, Andrei Șerban semnează și decorurile, panouri mari verticale. E lumea de azi cu clădiri moderne și personaje din clasa de sus, o lume a breaking news-ului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite