Domeniu public fără drum de acces în sectorul 2 al Capitalei

21 februarie 2020, 21:12

În dreptul adresei Petricani nr 76, în sectorul 2, se află o filială care aparține de Ape Lacuri Parcuri și Agrement București, câteva zeci de locuințe sociale, dar și sediul unor firme. Angajații lor pot ajunge la locul de muncă sau acasă doar pe jos. Singurul drum de acces cu mașina, lung de aproape 500 de metri, face parte dintr-o proprietate privată. Iar de câteva zile, oamenilor li s-a îngrădit accesul.

Reprezentantul proprietarului explică de ce a luat abia cum decizia de a nu le mai permite oamenilor accesul cu mașinile, deși deține terenul din 2005: e deranjat de gunoaiele pe care aceștia le-ar fi depozitat pe terenul său.

Problema este că filiala ALPAB, care se află pe domeniu public, nu mai are acum nicio altă cale de acces, deoarece este înconjurată în totalitate de o proprietate privată.

Odată ce accesul auto este restricționat, pe lângă angajații ALPAB care locuiesc sau lucrează acolo, sunt afectați și câțiva oameni de afaceri.

Proprietarul, cetățean străin, a dobândit terenul de 66.000 mp în anul 2005. Reprezentantul său susține că nicăieri în acte nu figura că acea cale de acces ar fi fost un drum public. Proprietarii din zona respectivă spun că ei folosesc acest drum încă din 1972.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite