Un adolescent de 17 ani din Craiova a decedat după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Suferea de diabet şi era insulino-dependent

Spital hol
Spital hol
5 octombrie 2021, 13:44

Acesta era vaccinat cu o doză de Pfizer, administrată în luna aprilie, conform informaţiilor comunicate de directorul medical al SCJU Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Potrivit reprezentantei Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, moartea băiatului care era elev la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova a survenit în urma unui stop cardio-respirator.

„Era cunoscut cu diabet zaharat tip doi insulino-necesitant. A fost admis în UPU, în sectorul în care izolam pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, organizat la parterul Centrului de Cardiologie Intervenţională, pacientul fiind suspect de infecţie cu SARS-CoV-2. Aici a fost investigat paraclinic si imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, complexe şi complete. Cu toate acestea, evoluţia a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic. În ziua de 3 octombrie a intrat în stop cardiorespirator, dar s-a resuscitat. În ziua de 4 octombrie 2021 a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare, efectuate timp de o oră, au rămas fără rezultat, la ora 15,48 înregistrându-se decesul. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2”, a mai menţionat directorul medical al SCJU Craiova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă