Doliu pentru un președinte. Americanii își iau rămas bun de la George H.W. Bush

2 decembrie 2018, 16:13

George Bush, fost președinte al SUA: „Eu, George Herbert Walker Bush, jur solemn că voi îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al SUA şi îmi voi folosi cele mai bune abilităţi pentru a păstra, proteja şi apăra Constituţia SUA. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Așa a început mandatul celui de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, un mandat desfășurat în vremuri tulburi, în care lumea s-a schimbat radical.

George Herbert Walker Bush s-a născut la 12 iunie 1924, în Massachusetts.

Și-a servit țara cu devotament: a fost pilot în Al Doilea Război Mondial și a fost decorat pentru eroism, a devenit congressman, ambasador la ONU și în China, președinte al Partidului Republican, director al Agenției Centrale de Informații și vice-președinte în două mandate, când a contribuit decis la căderea comunismului și la sfârșitul Războiului Rece. A construit o amplă coaliție pentru a elibera Kuweitul în 1991.

George H.W. Bush, fost președinte al SUA: „În urmă cu două ore, forţele aeriene aliate au început bombardarea obiectivelor militare din Irak şi Kuweit”.

S-a implicat în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. În ultimii ani, după retragerea din activitate, numele său a fost dat unuia dintre cele mai moderne și puternice portavioane americane. Deși la o vârstă înaintată, fostul președinte a ținut să-și reamintească emoția saltului cu parașuta.

Președintele Bush a încetat din viață la 94 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite