Doliu național. Mii de oameni îi aduc un ultim omagiu Regelui Mihai. Palatul Regal este deschis toată noaptea

Palatul Regal, unde este așezat sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, a devenit loc de pelerinaj. Mii de oameni au trecut deja pe la catafalc pentru a-i aduce un omagiu regelui cu care istoria a fost nemiloasă. Joi, porțile Palatului Elisabeta sunt deschise toată noaptea.

14 Decembrie 2017, 09:00 (actualizat 14 Decembrie 2017, 23:15) |
Românii își plâng Regele și îi aduc un ultim omagiu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În prima zi de doliu național, Regele Mihai a fost omagiat, plâns și aplaudat.  De miercuri seara, de când se află în Sala Tronului din Palatul Regal, sute  de persoane și-au plecat capetele în fața catafalcului, în fiecare oră. E ca o îmbrăţişare uriaşă pe care i-o oferă ultimului Rege al României.

(w620) Mii de oa

Alte mii de oameni așteaptă la rând să își ia rămas bun de la Regele lor.

Oamenii pot merge la catafalcul Regelui Mihai toată noaptea. Aici se află și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu. La căpătâiul Regelui au loc slujbe religioase.

Fostul Principe Nicolae, printre oameni, la Palatul Regal. "Voi veni înapoi"

Fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, însoțit de logodnica sa, a stat de vorbă cu oamenii prezenți la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui. Fostul principe nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliștilor motivând că nu este momentul, însă a spus că se va întoarce în România.

Elevii Colegiului "Sfântul Sava", omagii Regelui

La Palatul Regal au venit să aducă un omagiul Regelui Mihai și elevii Colegiului "Sfântul Sava".

În anul 1932 Carol al II-lea a decis înființarea la acest Liceu a clasei speciale în care va învăța Regele Mihai, alături de alți elevi din țară care au obținut nota 10 la admiterea la liceu, elevin din toate clasele sociale.

Primarul Capitalei: Ne-a inspirat pe noi toţi şi cred că o va face în continuare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adus omagii Regelui Mihai: “L-am cunoscut personal. A fost un bun patriot, un bun român. Ne-a inspirat pe noi toţi şi cred că o va face în continuare. Condoleanţe Familiei Regale, condoleanţe tuturor românilor care îl cinstim, îl preţuim şi îi vom păstra memoria neştearsă până la capătul vieţii noastre.”

Doliu național pentru Regele Mihai

O mare de oameni a așteptat, miercuri seară sosirea cortegiului regal în Capitală. Românii au aplaudat și au așteptat depunerea sicriului în sala tronului, pentru a-și lua rămas bun de la regele Mihai.

Joi, vineri şi sâmbătă sunt zile de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria Regelui Mihai I. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Guvern.

În aceste zile, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele de orice fel şi pe ambarcaţiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine, potrivit legii, şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Totodată, televiziunile, radiourile şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;

Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Intrarea este liberă.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.

Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

Să aibă la ei un document de identitate.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Să coopereze cu personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne pe timpul verificărilor de securitate care se vor efectua în curtea și în interiorul Palatului Regal.

Alergatul în perimetrul de siguranță este strict interzis.

Să respecte programul activităților și traseul de deplasare stabilit de organizatori și indicațiile personalului specializat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI