Doliu la Filarmonica de stat din Târgu Mureș, după moartea dirijorului Vasile Cazan, bolnav de COVID-19

13 octombrie 2020, 12:14

Dirijorul Vasile Cazan, în vârstă de 68 de ani, era internat de o săptămână la terapie intensivă şi suferea şi de alte afecţiuni. Regratatul dirijor se afla în carantină la domiciliu din 29 septembrie, după ce s-a infectat cu virusul, fiind contact al unui membru al Corului Mixt al Filarmonicii.

De altfel, cinci angajați ai instituției sunt confirmați cu acest virus, fiind declarat focar.

Băiatul regretatului dirijor este de asemenea infectat, starea acestuia fiind bună.

Dirijorul Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul în orașul natal. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima’” din Cluj-Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop şi Florentin Mihăescu, perfecţionându-se ulterior şi cu maestrul Marin Constantin. A participat la cursuri de perfecţionare pentru dirijat orchestra la New York.

Vasile Cazan era, din anul 1990, dirijorul Corului Mixt al Filarmonicii din Târgu Mureş, iar în 1998 devine managerul Filarmonicii la propunerea fostului director al instituției, Csiky Boldizsar.

În anul 2012, Instituţia Prefectului Judeţului Mureş i-a acordat regretatului manager al Filarmonicii, Vasile Cazan, cea mai înaltă distincţie a judeţului, „Fibula de la Suseni”, iar în anul 2015, Primăria Târgu Mureş i-a conferit distincţia „Pro Cultura”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite