VIDEO. Doliu în muzica românească. Interpretul melodiei "Lalele, lalele" a decedat. George Bunea avea 88 de ani

George Bunea, artistul care interpreta piesa „Lalele, lalele”, a încetat din viață, la 88 de ani. Cântecul original este compus de Temistocle Popa și a fost interpretat la început de Luigi Ionescu. Piesa, inițial realizată sub forma unui dans lent pentru un spectacol al Teatrului De Revistă ‘’Constantin Tănase‘’, sub titlul ‘’Gagarin’’, a fost compusă în cinstea primului om care ajunsese în spațiul cosmic.

12 Noiembrie 2018, 09:12 (actualizat 12 Noiembrie 2018, 14:00) |
George Bunea

Artistul  și-a început activitatea ca prezentator. A făcut parte din Ansamblul „Ciorcârlia” și a cântat în spectatolele Teatrului „Constantin Tănase”.

Îndrăgitul interpret a urmat cursurile Liceului teoretic şi Şcoala populară de artă, la canto. Activitatea artistică o începe în anul 1950, în timpul efectuării stagiului militar ca prezentator şi corist în corul armatei.

Doi ani mai târziu, el este detaşat la grupul artistic profesionist al ansamblului „Ciocârlia“, unde debutează ca actor în rolul lui Radu, din piesa „Furtuni de primăvară”, de N. Tăutu. Tot în același an, se lansează şi ca solist în cadrul unor concerte de estradă cu melodia „Mi-a născut nevasta un flăcău“– de H. Mălineanu şi este angajat ca solist vocal la ansamblului până în 1956. Un an mai târziu este angajat prin concurs la Teatrul „Constantin Tănase“ unde debutează în „Concertul popoarelor“ cu melodiile "Granada", repertoriul internaţional şi "Un telefon", de Gelu Solomonescu, apare în filmul „Omul de lângă tine“, cântă în majoritatea spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase“,  face imprimări la radio, pe disc şi apare la televiziune.

În anul 1965 a participat la Festivalul „Stelele internaţionale europene“, ţinut în R.D.Germania unde obţine premiul de popularitate cu piesele „Lalele“ şi „Mica serenadă“.

Trupul neînsuflețit va fi incinerat marți, 13 noiembrie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI