Doliu în lumea dansului din Italia. A murit balerina de origine română Loreta Alexandrescu Stein

Loreta Alexandrescu Stein
Loreta Alexandrescu Stein
20 februarie 2022, 19:47

 

Născută în România, Loreta Alexandrescu a absolvit, în anul 1975, secția de dans clasic al Academiei Naționale de Coregrafie din Cluj-Napoca, unde și-a început cariera de balerină profesionistă.

În 1977, a devenit balerină principală al Teatrului Rhapsody din București, iar în 1978 s-a mutat definitiv în Italia.

A activat mai întâi ca balerină, în diferite teatre, iar din anul 1988 şi până la sfârşitul vieţii sale, a fost profesoară a Şcolii de balet a Academiei Teatrului Scala din Milano, fiind una dintre cele mai iubite şi apreciate maestre.

Printre foştii elevi ai Loretei Alexandrescu se numără balerini de prestigiu ca Roberto Bolle, Massimo Murru, Marta Romagna, Francesco Ventriglia, Beatrice Carbone sauNicoletta Manni.

De-a lungul timpului, Loreta Alexandrescu a făcut parte din juriile unor importante competiţii de balet şi a susţinut cursuri de măiestrie, atât în Italia sau alte ţări europene , cât şi în Statele Unite ale Americii.

În anul 2012, balerinii angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti au beneficiat de cursuri de perfecţionare oferite de Loreta Alexandrescu în cadrul proiectului „studiOpera”, un program parteneriat cu Academia Teatrului Scala din Milano.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite