Doliu în Bulgaria, la Burgas. Doi polițiști și-au pierdut viața încercând să oprească un autobuz cu migranți ilegali

25 august 2022, 15:30

Incidentul în care au murit polițiștii a avut loc în jurul orei 5 dimineața la periferia orașului Burgas. Oamenii legii au fost alertați de colegi și au plecat în urmărirea autocarului după ce acesta a refuzat să oprească la două filtre ale poliției de frontieră. Când au încercat să oprească autocarul, șoferul a accelerat și a lovit în plin mașina poliției.

Ivan Demerdzhiev, ministrul de Interne al Bulgariei: În încercarea lor de a nu afecta siguranţa pasagerilor din autocar ofiţerii de poliţie şi-au riscat propria viaţa şi din păcate acest lucru le-a fost fatal.

Șoferul autobuzului a reușit să fugă de la locul incidentului. El transportă migranți care intraseră ilegal în țară. Autocarul avea plăcuțe false, cu numere de Olanda.

Kaloyan Kaloyanov, comisar din Burgas: În total 47 de migranţi erau în autocar şi din informaţiile noastre sunt sirieni. O persoană a fost arestată, care nu era parte din acest grup dar există dovezi că era implicată în transportarea migranţilor.

Presa locală scrie că persoana arestată este tot cetățean sirian, rezident în Bulgaria și care beneficiază de statut de persoana protejată din considerente umanitare.

De la începutul anului, peste 7600 de persoane au fost reţinute în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera bulgară, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale.

Guvernul bulgar a anunțat astăzi că forțele de ordine de la frontiera cu Turcia vor fi întărite cu încă 300 de militari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite