Doliu și revoltă după catastrofa feroviară de miercuri din Grecia. Șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt zero. Unele vagoane s-au topit pur și simplu

2 martie 2023, 18:43

Camerele de supraveghere din Larissa, zona în care s-a produs nenorocirea, au surprins momentul impactului frontal dintre cele două trenuri – un intercity cu 350 de pasageri și un marfar. Garniturile circulau pe aceeași linie, din sens opus, și s-au izbit frontal. Impactul a fost atât de violent încât cele două trenuri s-au transformat într-o minge de foc.

Sute de studenți s-au adunat aseară în față sediului companiei Hellenic Train, care opera garnitura de pasageri. Este sucursala unei firme din Italia, care în 2017 a cumpărat mare parte din compania de stat a Greciei. Privatizarea a fost una dintre condițiile pentru ajutorul financiar internațional acordat Greciei după criză. Mulți dintre cei uciși în accident erau studenți.

Și la Salonic au avut loc proteste. În gară, studenții au cerut autorităților să ancheteze cât mai rapid această tragedie.

Vagoanele celor două trenuri au fost ridicate și a început operațiunea de degajare la locul accidentului. Șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt zero. Unele vagoane ale trenului de persoane s-au topit pur și simplu, în urma incendiului declanșat de impactul violent dintre cele două trenuri.

Șeful gării din Larissa, localitatea unde a avut loc catastrofa feroviară, e arestat. Bărbatul e în stare de șoc și a recunoscut că parțial e de vină.

Angajații din sectorul feroviar au intrat în grevă. Ei spun că starea instalațiilor de semnalizare și a căilor ferate e deplorabilă și că nu s-a făcut nicio modernizare de ani de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex