Doina Gradea, în Comisia de Cultură, după înregistrările publicate de Dragoş Pătraru. Ședința a fost una cu scântei, Opoziția a părăsit sala

Discuţii aprinse în jurul audierii Preşedintelui Director General al TVR în Comisia de Cultură a Camerei Deputatilor. Social democraţii au propus ca Doina Gradea să fie doar ascultată, nu întrebată cu privire la situaţia din TVR. Şefa TVR şi-a exprimat punctul de vedere doar în prezenţa Puterii, Opoziţia părăsind sala, în semn de protest. Doina Gradea a precizat că este şantajată de Dragoș Pătraru şi că discuţiile postate de acesta pe blog sunt strict private. Ea şi-a reiterat scuzele la adresa celor care s-au simţit jigniţi şi a respins orice acuzație de cenzură.

08 Mai 2018, 14:39 (actualizat 08 Mai 2018, 20:34) |
Doina Gradea, precizări la Parlament
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Puterea și Opoziția s-au certat minute bune dacă Președintele Director General al TVR să fie doar ascultat sau să i se pună și întrebări.

Gheorghe Socotar, deputat PSD: "Deci, teoretic, noi o chemăm deja pe doamna Gradea direct la execuție, dacă vreți, că noi am adoptat, comisia, vezi Doamne, conform punctului 1, cum că are o atitudine jignitoare".

Marius Pașcan, deputat PMP: "Bolșevismul n-a murit, pumnu-n gură n-a murit, numai un pic s-a odihnit. Eu nu pot să accept o asemenea mascaradă, care încalcă principiile elementare ale parlamentarismului".

PSD și-a impus punctul de vedere, parlamentarii nu au putut pune întrebări Președintelui Director General al TVR, iar Opoziția a părăsit sala, în semn de protest.

Președintele Director General a explicat că este șantajată de Dragoș Pătraru, care a înregistrat-o ilegal, și că discuțiile postate de acesta pe blog sunt strict private.

Doina Gradea, PDG al TVR: "Referirea mai puțin academică pe care am făcut-o la adresa unei colege, pentru care mi-am cerut scuze și îmi cer scuze încă o dată, în mod public, este o uzanță a colegilor din media de a-și atribui diverse porecle. Atitudinea mea față de colegii mei a fost, în fapt, mereu, una normală, de colegialitate și de respect. Dovadă stau faptele, nu vorbele luate într-o provocare. Niciuna din susținerile domnului Pătraru cu privire la o presupusă cenzură sau măsuri opresive, dispuse împotriva salariaților televiziunii publice, nu au nicio bază factuală reală".

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, PNL: "În primul rând se impune demisia. Nu cred că o persoană care a avut astfel de cuvinte la adresa colegilor domniei-sale mai poate să conducă un astfel de colectiv".

Comisia de Cultură a Camerei Deputaților urmează să îi audieze săptămâna viitoare pe Dragoș Pătraru și pe șeful TVR 1, Eduard Dârvariu, care apare și el în înregistrările difuzate recent pe blogul lui Dragoș Pătraru.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI