Doi zimbri au fost eliberaţi în Parcul Natural Vânători-Neamţ

23 februarie 2017, 13:44

Cei doi zimbri au fost aduşi cu un transport special de la locul în care au crescut, lângă Mănăstirea Neamţului, la câteva zeci de kilometri, în pădurile de la Crăcăoani.

Programul de repopulare funcţionează de şase ani şi, până acum, s-a dovedit un adevărat succes. Cele mai multe exemplare au fost aduse din străinatate şi s-au adaptat foarte bine în pădurile nemţene.

După aclimatizare, zimbrii se vor alătura turmei care deja există în rezervaţie. Vor fi însă monitorizaţi îndeaproape de paznici. Mulţi zimbri poartă deja coliere cu dispozitive GPS, aşa că angajaţii parcului ştiu întotdeauna zona în care se află. Zimbrii s-au obişnuit cu locurile, dar şi cu oamenii. Localnicii se trezesc adesea în curţi cu giganţii pădurilor în cautare de hrană.

Cei mai încântaţi de vederea zimbrilor sunt cei mici, mai ales că mulţi dintre ei au văzut animale de acest fel doar în cărţi.

Popularitatea zimbrilor nemţeni este în creştere, iar unul dintre ei a devenit  o veritabilă vedetă pe Facebook, unde a adunat peste o sută de mii de vizualizări. Programul de eliberarea a zimbrilor în arealul natural va continua şi în perioada următoare. La Centrul Parcului Natural Vânători mai sunt încă 15 zimbri. Alţi doi vor fi eliberaţi în următoarele săptămâni şi se vor alătura turmei libere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă