Doi veterani americani care luptau în Ucraina ar fi fost prinși de militari ruși

Alexander Drueke și Andy Huynh
Alexander Drueke și Andy Huynh
17 iunie 2022, 22:46

Doi veterani americani care luptau într-o unitate militară ucraineană obișnuită, Alexander Drueke, 39 de ani, și Andy Huynh, 27 de ani, au fost capturați de armata rusă în afara Harkovului, săptămâna trecută, potrivit The Telegraph.

Potrivit Reuters, presa din Rusia a prezentat vineri imagini cu doi bărbaţi despre care afirmă că sunt cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina.

Ambii fuseseră dați dispăruți după ce o echipă de recunoaștere formată din 10 combatanți s-ar fi întâlnit cu un grup de 100 de ruși undeva la nord de Harkov.

 

 

Ziarul Izvestia a difuzat o înregistrare video în care susţine că apare Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, statul Alabama.

Televiziunea RT a transmis o imagine a unui bărbat identificat ca Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Tuscaloosa din acelaşi stat american.

Într-un alt videoclip, de şase secunde, distribuit pe mesageria Telegram poate fi văzut un individ cu barbă care spune, cu accent american: „Mă numesc Alexander Drueke, sunt împotriva războiului”.

Şi cel prezentat de Izvestia ca Huynh face o declaraţie similară – „Sunt împotriva războiului” – însă în limba rusă, într-o înregistrare video de numai două secunde.

Familiile celor doi afirmaseră miercuri că aceştia au fost daţi dispăruţi în Ucraina de o săptămână şi că se tem că au fost luaţi prizonieri.

Ministerul rus al apărării nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ştirile respective.

Aceștia n-ar fi singurii militari străini capturați de ruși. Doi britanici și un marocan au fost condamnați la moarte de o instanță pro-rusă în autoproclamata Republică Populară Donețk, după ce au fost prinși când luptau pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite