Doi români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Olanda au COVID-19

22 mai 2020, 16:24

Starea de sănătate a celor doi cetățeni români confirmați cu COVID-19 este bună, aceștia fiind asimptomatici.

La companie lucrează aproximativ 270 de cetățeni români.

După ce au apărut informații în presa locală despre cazurile de infectare cu noul coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt și cetățeni români.

La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei și este pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Cei 600 de angajați ai abatorului, care aparține grupului Vion, au intrat în carantină pentru două săptămâni, după descoperirea focarului, relatează DPA, citată de Agerpres. În total, 45 de angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Directorul general Ronald Lotgerink a declarat că firma a respectat toate reglementările de siguranţă. „Este o situaţie nouă pentru noi din cauza extinderii coronavirusului la regiunea de graniţă”, a declarat Lotgerink.

Compania are abatoare în Germania şi în Olanda, cu 12.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 5,1 miliarde de euro.

Sindicatul FNV susţine că răspândirea cazurilor de coronavirus a fost cauzată de condiţiile în care trăiesc mulţi angajaţi, în special migranţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite