Doi români au murit într-un accident pe fluviul Rin, la frontiera franco-germană

30 mai 2019, 23:57

Cel puţin trei persoane au murit joi după răsturnarea unei ambarcaţiuni gonflabile pe fluviul Rin, la frontiera franco-germană. Una dintre victime este o fetiţă germană dintr-un grup în care se aflau şi români, au relatat inițial agenţiile AFP şi DPA. O altă fetiţă este dispărută.

Cetăţeanul român rănit a fost transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Ei se aflau într-o barcă gonflabilă şi făceau parte dintr-un grup de turişti. Autorităţile au spus că oamenii au intrat cu barca într-o porţiune a fluviului unde sunt interzise înotul, pescuitul, precum şi navigaţia ambarcaţiunilor private. Pasagerii bărcii nu aveau veste de salvare. Drept urmare, cazul este tratat ca un accident cauzat de imprudenţă.

Reprezentanţii oficiului consular de la Strasbourg au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului.

Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, cu unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi a certificatelor de deces.

Date de contact puse la dispoziție de MAE:

  • Consulatul General al României la Strasbourg +33 369.321.938
  • Numărul de urgenţă al oficiului consular +33 6 27 05 00 22.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite