Darius Vâlcov, dat în urmărire generală. Doi oameni de afaceri condamnați în dosarul „Tablourilor”, duși la penitenciarul Craiova pentru executarea pedepselor

3 mai 2023, 07:52

Deja fotografiile lui Darius Vâlcov şi Minel Prina, ambii foşti primari ai Slatinei, figurează pe site-ul Poliţiei Române la rubrica Persoane urmărite. Poliţişti vor solicită instanţei şi emiterea unor mandate de arestare internaţionale.

Potrivit unor surse judiciare, Darius Vâlcov ar fi fugit în Italia, la Milano.

Darius Vâlcov vine la Milano de câțiva ani, de altfel aici studiază și fiica lui. În 2020, el a înființat în orașul din Lombardia o firmă cu activități în industria alimentară. Nu sunt înregistrate însă deloc vânzări. A cedat-o apoi unei cunoștințe apropiate, iar acum firma este în lichidare.

Dacă va decide să se predea în Italia, Vâlcov poate folosi mai multe chichițe legislative pentru a evita extrădarea, mai ales dacă demonstrează că are interesele financiare și personale în peninsulă.

Dacă nu va fi extrădat, pasul doi pentru Darius Valcov va fi să încerce să își comute, în Italia, pedeapsa dintr-una cu executare în una cu suspendare.

Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare în „dosarul Tablourilor”. A fost găsit vinovat că a luat mită de peste 6 milioane de lei. A primit banii chiar şi în pungi în cimitir. O parte i-a investit în lucrări de artă, printre care desene de Pablo Picasso, Victor Brauner sau Andy Warhol.

În Italia sunt mai mulți fugari celebri, precum fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, sau fostul colonelul SRI Daniel Dragomir. Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a ales Grecia. Autoritățile de acolo au refuzat să îl extrădeze pe motiv că în România ar fi condiții proaste în penitenciare.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

Cei doi, condamnaţi în dosarul ”Tablourilor” alături de fostul ministru Darius Vâlcov, s-au prezentat marţi seara la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la penitenciarul Craiova pentru executarea pedepselor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite