Doi oameni, găsiți fără viață în imobilul prăbuşit la Marsilia. Alte șase persoane sunt de negăsit

10 aprilie 2023, 06:17

La Marsilia au continuat operațiunile de căutare la blocul prăbușit în noaptea de Paște. 6 persoane continuă să fie și acum dispărute, a anunțat primarul orașului care a precizat și găsirea a două cadavre.

Benoît Payan, primarul oraşului Marsilia: Azi-noapte, în jurul orei 23:50 sau poate mai târziu, două cadavre au fost găsite sub dărâmăturile de lanumărul 17 Rue de Tivoli. Au fost scose la lumină câteva ore mai târziu pentru că lucrările se desfăşoară cu dificultate. Toată noaptea, pompierii din Marsilia au căutat posibili supravieţuitori, iar astăzi vom continuă această muncă fără oprire până la bun sfârşit.

UN IMOBIL DIN MARSILIA A EXPLODAT ÎN NOAPTEA DE PAŞTE

Blocul cu patru etaje din plin centrul orașului s-a prăbușit după miezul nopții de sâmbătă spre duminică. Locuitorii au auzit un zgomot puternic și s-au speriat de fumul gros care a acoperit inclusiv casele învecinate.

ALTE TREI CLĂDIRI GRAV AVARIATE ŞI 32 AU FOST EVACUATE PREVENTIV

Autoritățile spun că, pentru moment, nu se știe cauza acest accident, dar toate indiciile trimit spre o scurgere de gaze. Încă trei clădiri au fost grav avariate și s-au prăbușit parțial în urma deflagratiei.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne: Nu ştim cauza exploziei. Procuratura a trimis dosarul autorităţilor judiciare din Marsilia. Acestea vor stabili circumstanţele (…) Accesul e foarte dificil, pentru că arde totul în jur. Mai întâi trebuie înlăturate o parte din dărâmături, pentru ca pompierii să poată interveni în siguranţă.

Peste 32 de imobile învecinate au fost evacuate preventiv, iar cele aproape 170 de persoane au primit ajutor din partea primăriei. Autoritățile au deschis un centru de primire pentru cei care au nevoie de informații sau care își caută apropiații despre care nu știu unde s-ar putea afla. Niciuna din clădirile prăbușite sau avariate nu avea probleme de structuraă și nu era încadrată în vreo clasă de risc.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite