Doi miniștri ai Ungariei fac propagandă pro-Rusia și anti-UE, în România. Oficialii maghiari critică sancțiunile impuse Rusiei

Mihály Varga ministrul ungar al finanţelor
Mihály Varga ministrul ungar al finanţelor
22 iulie 2022, 11:57

Ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, a lansat joi atacuri la adresa Uniunii Europene într-un discurs la Băile Tuşnad, județul Harghita, potrivit Rador, care preia agenția MTI. Liderii FIDESZ au o campanie îndelungată de atacuri la adresa UE după ce instituțiile europene au sancționat derapajele anti-democratice ale guvernului Viktor Orban.

Ungaria, cunoscută pentru apropierea sa de Kremlin, nu permite nici acum transportul de armament de la aliați către Ucraina. De asemenea, Budapesta s-a opus unor sancțiuni mai dure la adresa Rusiei.

Mihály Varga, ministrul ungar al finanţelor, susține că Uniunea Europeană ar fi slăbită de propriile sancţiuni.

”Sancţiunile care au fost impuse nu funcţionează, nu există cooperare internaţională pe acest subiect, iar UE este foarte îngrijorată de modificarea cursului de schimb între euro şi dolar. Din această privinţă, Europa se situează “profund în colţul celor învinşi”, a afirmat ministrul ungar al Finanţelor, adăugând că politica de sancţiuni este mai mult o problemă pentru Europa decât pentru ţara împotriva căreia a fost impusă”, potrivit MTI.

Acesta a precizat că inflaţia în creştere, majorarea preţurilor la energie şi alimente, creşterea ratelor dobânzilor şi astfel mărirea creditelor, sunt semne clare că lumea, inclusiv Ungaria, se îndreaptă spre o încetinire economică.

”Dacă va fi într-adevăr o recesiune sau o încetinire foarte accentuată, încă nu se ştie în acest moment, însă nu există nicio analiză care momentan să prognostizeze o îmbunătăţire radicală a situaţiei”, a adăugat Mihály Varga.

Tot la Tușnad, ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy István, a vorbit de criza alimentară care se prefigurează şi a criticat, la rândul său, politica dusă de Bruxelles, „care este bună pe timp de pace, dar nu pe timp de război”, pledând pentru ca fiecare ţară să aibă propria politică agrară, potrivit Agerpres. El a făcut aceste declarații în condițiile în care agricultura Ungariei, ca și cea a României, depinde masiv de subvențiile din UE.

La Tușnad, joi, a avut loc o discuție de grup despre perioada tulbure de după epidemia de coronavirus și războiul ruso-ucrainean și posibilitățile de rezolvare a situației problematice, la care au participat Mihály Varga și ministrul Dezvoltării Attila Cseke.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite