Doi miniștri, atac la Iohannis. C. Dan: Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Ministrul Apărării: L-am contactat direct (…) reacția a venit prompt: ‘Președintele e Ocupat!’

8 ianuarie 2019, 21:00

Ministrul de Interne îl atacă pe șeful statului pentru că a contestat la Curtea Constituțională legea care le dădea puteri sporite polițiștilor.

Carmen Dan susține într-o postare pe Facebook că președintele „atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă” și se întreabă retoric dacă polițiștii români sunt folosiți doar pentru a-i asigura drumul până la pârtiile de schi unde se relaxează.

Ministrul de Interne spune că președintele a intrat deja în campanie electorală.

Ministrul Apărării e nemulțumit că șeful statului a hotărât să îi prelungească mandatul generalului Ciucă în fruntea Armatei.

Gabriel Leș îl acuză pe Klaus Iohannis că a refuzat un dialog pe acest subiect.

Concret, l-am contactat direct, și din timp, pe președinte pentru a discuta deschis, spre a avea perspectiva domniei sale asupra problemei, însă reacția a venit prompt: ‘Președintele este Ocupat!. Privind retrospectiv este limpede că s-a încercat o ambuscadă, care să genereze profit în plan mediatic, electoral, însă din fericire am la dispoziție căile legale pentru a readuce lucrurile în matca lor legală„, a transmis Gabriel Leș.

Guvernul vrea să atace în instanță decretul prezidențial.

Opoziția îi ia apărarea președintelui.

Potrivit unor surse guvernamentale, Ministerul Apărării a pregătit documentul ce va fi depus la instanță.

Klaus Iohannis i-a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite