Doi migranți decedați și zece răniți într-un accident de circulație produs în Timiș. Șoferul, fără permis, s-a predat la Poliție și a fost audiat

11 noiembrie 2021, 06:57

Șoferul în vârstă de 22 de ani, originar din județul Neamț, nu avea permis. S-a predat târziu în noapte și avea o alcoolemie de 0,06 miligrame/litru, valoare care se încadrează la contravenție. Audiat mai multe ore, bărbatul a spus că intenționa să-i ducă pe migranți în Timișoara, de unde să plece în țări din vestul Europei. Aceștia au acum dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul este cercetat pentru: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locului accidentului și trafic de migranți. În accident, doi pasageri au murit pe loc și mai mulți au fost răniți.

Din 10 persoane rănite care au ajuns la spitale din Timișoara, au rămas internate cinci.

RAMONA GÂDEA, director îngrijiri medicale, Spitalul Municipal Timișoara: Cei doi rămași la noi în prezent sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și al funcțiilor vitale. Sunt cu fracturi costale, omoplat, stern.

Cei cinci răniți externați au fost duși la Centrul de Tranzit pentru Migranți din Timișoara.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

Actualizare: Șoferul, care a fugit de la locul accidentului, s-a predat la Poliție. El este audiat la Secția 2, iar apoi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Timișoara. Este un tânăr de 22 de ani, din Moldova.

În urma accidentului, doi pasageri au murit pe loc, iar zece persoane au fost rănite.

Potrivit martorilor, șoferul ar fi fugit pe câmp, așa că, la fața locului, a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru a-l găsi pe fugar. Au fost instituite filtre pe șosele, iar,în aer, a fost ridicat un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

Cei 10 răniți au fost transportați la două spitale din Timișoara.

Accidentul a avut loc pe drumul județean 693, între localitățile timișene Iecea Mare și Biled.

Mașina plină cu migranți tineri s-a răsturnat în șanț. Martorii au fost șocați de cele văzute.

La fața locului au sosit imediat mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, de la SMURD și de la ISU.

Pe lângă polițiștii de la Rutieră, în anchetă s-au implicat și cei de Frontieră. Pentru găsirea șoferului, despre care martorii susțin că ar fi fugit pe câmp, a fost ridicat în aer un elicopter dotat cu camera cu termoviziune.

Polițiștii au organizat filtre la intrările în Biled de pe DN 6.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite