Doi şefi de la Drumuri, demişi după ce o mașină a căzut în Dunăre

Au început să cadă primele capete după ce o maşină a iesit de pe şosea şi s-a scufundat în Dunăre. Doi şefi din Direcţia de Drumuri au fost demişi, pentru că parapetul care ar fi putut împiedica producerea tragediei lipseşte pe acea porţiune de drum, de mulţi ani. Patru din cele cinci persoane care se aflau în maşină sunt şi acum dispărute. Scafandrii nu renunţă la căutări.

10 Octombrie 2017, 08:54 (actualizat 10 Octombrie 2017, 09:05) Știrile TVR |
Măsuri după ce o mașină a căzut în Dunăre
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În zona în care s-a produs accidentul, parapetul lipseste de mai mulţi ani. Mașina în care se aflau cinci persoane nu a avut nici o piedică şi a plonjat direct în apa rece a Dunării.

La două zile de la accident doi directori, cel din Orșova și șeful lui din Timișoara, au fost demiși.

În cazul acestui accident, am descoperit că existau parapeţi la DRDP Orşova, aceştia nu au fost montaţi. Din punctul meu de vedere, nu au nicio scuză. Pot spune că a avut şi DRDP partea lui de culpă, prin proasta gestionare a teritoriului aflat în administrare. Şi, mai departe, eu cred că este şi indolenţa factorilor decidenţi din acea regională.” – ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Şeful demis al regionalei se apără: spune că nu ar fi avut cu ce să înlocuiască parapetul rupt.

Acolo nu era parapete, era mutat de la amplasamentul lui. Din lipsă de parapet pe care îl are unitatea noastră și din lipsa soluționării dosarului de daune totuși cu o vechime  destul de mare nu s-au soluționat acele probleme” – directorul demis al DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Căutarea celor patru membri ai familiei care se aflau în maşină continuă.  Singurul supravieţuitor, şoferul, avea permis de numai 7 luni şi le-a spus poliţiştilor că toţi pasagerii au reuşit să iasă din maşină. Nici unul nu a ajuns însă la mal.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI