Doi directori de la Metrorex au fost demiși, după ce circulația a fost blocată 2 ore în zona Eroilor

3 noiembrie 2017, 08:00

ACTUALIZARE Potrivit unui comunicat al Metrorex, „în ședința din 3 noiembrie 2017, Consiliul de Administratie  a aprobat depunerea mandatului domnului Marin Aldea si revenirea acestuia pe functia de Director Strategie Planificare Resurse in cadrul Metrorex. De asemenea, Consiliul de Administratie al Metrorex a decis, cu unanimitate de voturi, ca domnul Ion Constantinescu sa fie numit director interimar pe o perioada de 4 luni cu posibilitatea de prelungire, asa cum prevede legea. Ion Constantinescu ocupă acum funcția de Director Strategie Planificare Resurse.”

ACTUALIZARE Circulația pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești a fost reluată.

Nu am fost înștiințat în legătură cu demiterea. În legătură cu incidentul din această dimineață va fi o investigare și vom analiza toate aspectele (…) Am fost la fața locului, iar acum sunt în drum spre minister” – Marin Aldea, director demis al Metrorex.

 

Este nevoie de multă disciplină, de o disciplină de fier și la Metrou și la Căile ferate și la Tarom, în general la transporturile din România. Din cauza superficialității, a rutinei, a neexecutării lucrărilor de reparații și întreținere se pot produce asemenea evenimente. Un nivel de indisciplină care nu mai poate fi tolerat. Am luat decizia de a destitui directorul general și directorul de Exploatare. Se va face o analiză amănunțită, detaliată. Există bani și au existat bani la Metrou pentru lucrări de întreținere și vom lua cele mai severe măsuri, inclusiv vom sesiza organele de cercetare penală dacă vom constata asemenea situații” – ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

Potrivit legii, directorul general al Metrorex poate fi demis doar de Consiliul de Administraţie.

Metrorex informează că astăzi la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) și a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor.

Directorul General al Metrorex se află la fața locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației.

La acest moment echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situației.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor-Politehnica- Grozăvști nu se circulă.

Se circulă în sistem pendulă între statiile Gorjului și Politehnica.

Trenurile de la Republica circulă până la Piața Unirii și cele de la Anghel Saligny până la Izvor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite