Doi dintre răniții de la Săpoca sunt în continuare în stare foarte gravă

21 august 2019, 12:20

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat miercuri că două victime rănite în atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se află încă în stare foarte gravă.

„Situaţia este staţionară vizavi de ziua de ieri. Din păcate, două persoane sunt în stare foarte gravă. Un pacient de la Spitalul Sf. Pantelimon şi o pacientă de la Spitalul Universitar”, a spus Pintea.

Agresorul a fost audiat pentru a doua oară, la Săpoca. E internat acolo așa cum a dispus instanța pentru a se verifica dacă a avut discernământ când a comis nenorocirile. Și e din nou sub tratament.

Cu o zi în urmă, în fața judecătorilor, el a făcut declarații șocante. Ar fi crezut că oamenii din jur sunt păpusi și și furia lui a pornit din cauza asistentei care nu ar fi îngrijit bine pacienții.

Agresorul, internat pentru etilism cronic, boala psihică, a fost internat într-o secție supravegheată pentru că era recalcitrant. Medicul curant l-a transferat într-un salon fără pază la 15 ore de la internare, deși făcea parte dintr-o categorie de persoane imprevizibile care pot avea căderi în orice moment.

Ministrul Sănătății a declarat că reacția violentă a bărbatului ar fi putut fi cauzată de faptul că trebuia să împartă patul cu un alt pacient și crede că asistentelor le a fost frică să intervină.

La spitalul de Psihiatrie Sapoca s-a întrunit și Consiliul de administrație, prima oară în aproape 3 luni. Deși membrii acestuia ar trebui să se întâlnească cel puțin o dată pe lună.

Au fost făcute și autopsiile a două dintre victime. Familia Laurei, femeia de 38 de ani care nu a supraviețuit loviturilor, nu înțelege de ce ea se afla în acel salon în condițiile în care fusese internată la Terapie Intensivă.

Abia peste o lună raportul Corpului de Control al ministerului Sănătății care face anchetă la Sapoca va fi gata.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite