Doi dintre cei trei români răniți în atentatele din Spania au fost externați. Victimele atacurilor sunt de 34 de naționalități

18 august 2017, 08:28

Unul dintre cetățenii români internați joi seară a suferit un traumatism cranio-cerebral. Medicii au constatat că este necesar să îl transfere la un spital de specialitate, undeva în afara Barcelonei, a indicat consulul general al României, Manuel Pleșa.

Autoritățile au căutat spital cu spital ca să verifice dacă mai sunt victime cetățeni români.

Localnici și turiști au sfidat terorismul și au revenit pe bulevardul La Ramba, unde măsurile de securitate au fost întărite. Printre ei și români care au urmărit evenimentele și care au depășit teama.

Tocmai ce am reușit să plec, așa a fost situația, să plec cu 5 minute înainte, am traversat și, ulterior, undeva în 10 minute, am fost sunat de soția mea să-mi spună cam care e situația (…) Destul de multă panică„.

Știți cum este – dacă e să se întâmple se întâmplă oricum. Și în primul rând solidaritatea trebuie mai presus de orice„.

ACTUALIZARE 16.00 Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. Al treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetățeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă, informează, într-un comunicat.

„Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă”, se arată în comunicatul MAE.

O furgonetă a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a fugit.

Atentatul, soldat cu 13 morți și peste 100 de răniți, a fost revendicat de organizația teroristă Statul Islamic.

Victimele atentatelor din Spania sunt de 34 de naționalități, potrivit Serviciilor de urgență spaniole.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, a doua victimă de cetățenie română a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanții consulatului urmează să se deplaseze la spital, unde sunt internați ambii cetățeni români răniți.

Joi seara, autoritățile au anunțat că un român a fost rănit în atentatul terorist de la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabilă.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

MAE reamintește cetățenilor români afectați că pot solicita asistență consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență; sau la numerele de urgență ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 și misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite