Doi dintre cei patru pacienți infectați cu SARS-CoV-2 transferați de la București la Iași au murit. Situația se menține critică în secțiile ATI

18 aprilie 2021, 19:48

Transferați de urgență din Capitală la Iași, unde mai erau locuri libere la ATI, doi bolnavi de COVID în stare gravă au murit.

Șase paturi de terapie intensivă mai erau disponibile în Iasi la prânz. Ele vor fi însă ocupate rapid, probabil tot de pacienți aduși din București.

Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este enormă. Oricât au căutat autoritățile soluții pentru a mări capacitatea, în ultimele patru zile mai mult de 12 paturi nu au găsit. Acum, la nivel național sunt libere 20 de locuri. Dar, ținta de 1.600 de paturi ATI nu a fost atinsă. La spitalul Colentina din Capitală, de exemplu, toate locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate de aproape trei săptămâni.

Cifrele arată o ușoară scădere a numărului de cazuri, lucru care se reflectă și în unele unități de primiri urgențe, dar suntem departe de a putea răsufla ușurați.

În ultimele 24 de ore 160 de persoane au murit. Explicațiile pentru acest grad ridicat de mortalitate în ATI sunt, spun specialiștii, prezentarea târzie la spital și bolile asociate.

Astazi au fost anunțate aproape 2.300 de noi infectări cu noul coronavirus. Iar la ATI erau internați 1475 de pacienți. Nouă județe și Capitala sunt în scenariul roșu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite