Doi dintre cei 3 copii internați la Grigore Alexandrescu, confirmațu cu stafilococ auriu. Reprezentanții maternității Giulești spun că bebelușii au plecat sănătoși din maternitate

10 mai 2019, 12:27

ACTUALIZARE Doi dintre cei trei copii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi care au fost născuţi la Maternitatea Giuleşti au stafilococ MRSA, iar în cel de-al treilea caz, rezultatul este negativ.
La Spitalul „Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” în perioada 25 martie – 30 aprilie, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare.
„Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externaţi, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz, rezultatul este negativ”, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat.

Vineri, inspectorii sanitari au luat noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal şi 18 teste aeromicrofloră. De asemenea, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate în perioada 25 martie – 30 aprilie, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare.

…………………………………………………………………………………………………………………..

Reprezentanții maternității Giulești, acolo unde s-au născut ultimii doi bebeluși care au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu, suspectați de stafilococ auriu rezistent la antibiotice, susțin că amândoi au plecat sănătoși din maternitate.

Spun că au luat și  probe atât de la nou-născuți cât și de la mame înainte de externare și au ieșit negative.

Asociația pacienților susține că igienă de la Giulești lasă mult de dorit. Aparatura este depozitată impropriu, iar holurile sunt acoperite cu marmură și nu cu linoleum antibacterian, ceea ce face imposibilă dezinfecția.

Reprezentanții maternității susțin însă că probele luate de la nou-născuți cât și de la mame înainte de a fi externate, au ieșit negative.

Ei acuză spitalul de copii Grigore Alexandrescu că scot în evidenta doar cazurile copiilor născuți la Giulești.

Stafilococul auriu rezistent s-a depistat în urma cu șase luni, la 45 de bebeluși născuți la maternitatea Giulești.

Atunci, ancheta s-a finalizat cu sancționarea câtorva asistente. Inspectorii sanitari vor preleva zilnic probe din spital pana pe data de 15 mai.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite