Primele sentințe definitive în dosarul „10 august”. Doi dintre agresorii jandarmeriţei la protestul din 2018 au fost condamnaţi la închisoare cu executare

4 februarie 2021, 18:25

Doi dintre cei şapte bărbaţi acuzaţi că au lovit-o pe jandarmeriţa Ştefania Nistor şi pe un coleg al acesteia, în timpul protestului din 10 august 2018, au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti.

Înlătură dispoziţiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi priveşte pe Ionuţ-Liviu Cojoacă şi Daniel Dumitru, urmând ca inculpaţii să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei„, se arată în minuta deciziei.

La finalul anului 2019, Judecătoria Sectorului 1 i-a condamnat pe cei şapte bărbaţi la pedepse cuprinse între 1 an închisoare şi 2 ani şi 8 luni închisoare, toate cu suspendare, cea mai mare fiind aplicată lui Dumitru Daniel, tânărul care a sustras arma Ştefaniei Nistor, notează Agerpres.

Toţi cei şapte inculpaţi sunt obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii, între 90 şi 120 de zile, şi au interdicţie pe o perioadă de 5 ani să mai participe la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acţiuni de protest organizate sau spontane.

În plus, trei dintre agresori trebuie să-i plătească în solidar Ştefaniei Nistor suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale.

Pe 10 august 2018, în timpul desfăşurării protestului diasporei în Piaţa Victoriei, mai mulţi indivizi au lovit-o pe Ştefania Nistor cu pumnii şi picioarele. Ea a fost prinsă în mulţime alături de un coleg, acesta din urmă încercând să o protejeze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite