Doi copii răpiți de tatăl lor au fost găsiți lângă Ambasada Greciei din București

6 martie 2018, 08:45

Frații Georgios și Kalliopi au fost luați de pe stradă, luni după-amiază, din  localitatea prahoveană Vărbilău, de tatăl lor, cetățean grec. Acesta nu avea însă acordul mamei.

Rudele copiilor au povestit despre coșmarul prin care au trecut.

Autoritățile au început să-i caute prin tot judetul. După câteva ore au declanșat pentru prima dată alerta “răpire copil”.

Bărbatul și copiii au fost găsiți în București marți dimineață, lângă ambasada Greciei. O patrulă de jandarmi a avut suspiciuni în legătură cu o mașină parcată în zonă.

În mașină se aflau copiii, tatăl lor, și încă un bărbat, tot cetățean grec, care acum este bănuit că a fost complice.

Jandarmii i-au dus pe cei 4 la poliție, unde au fost audiați. Apoi au fost preluați de procurorii de la Parchetul General. Tot acolo a fost dusă și mama minorilor.

Bărbatul nu se află la prima incercare de a-și lua copiii. În 2014 a reușit să îi răpească și să îi ducă în Grecia, dar mama acestora i-a adus înapoi în țară. Anul trecut, bărbatul a încercat din nou să-i ia.

Atunci nu a fost reținut pentru că nu încălcase legea.

Cetățeanul grec a fost condamnat în trecut pentru trafic de droguri, potrivit unor surse judiciare.

Acum este acuzat  de privare de libertate și de nerespectarea unei hotărâri judecătorești.

_________________________

Tatăl şi cei doi copii ai săi pe care îi răpise, fără acordul mamei, au fost găsiţi de lucrători ai Batalionului 7 de Jandarmi lângă Ambasada Greciei din Bucureşti, potrivit 1matinal.

UPDATE Cetățeanul grec a fost dus la Secția 8 de poliție, unde va fi audiat, a transmis Sorin Năstase, pentru 1matinal. Deocamdată el îi așteaptă pe procurorii de la Prahova, pentru că Parchetul de pe lângă Judecătoria Prahova se ocupă de acest caz. Practic, toată acțiunea a fost declanșată din Prahova, la sesizarea mamei. Cetățeanul grec nu este la prima abatere de acest gen, el a mai luat odată copiii și i-a dus în Grecia, mama i-a adus înapoi în țară și a obținut această hotărâre judecătorească prin care a obținut decăderea din drepturi a tatălui.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: „Cetățeanul împreună cu cei doi minori căutați au fost depistați în această dimineață, în jurul orei 7.30, în apropierea Ambasadei Greciei, pe Bulevardul Ferdinand din Capitală, acolo unde jandarmii care asigurau paza obiectivului l-au recunoscut, în baza semnalmentelor transmise de poliție. Acesta, împreună cu cei doi minori au fost identificați, legitimați, au cooperat pe parcursul discuțiilor cu colegii mei, au fost conduți la secția de poliție. Singurul lucru pe care cetățeanul grec ni l-a comunicat a fost faptul că nu cunoștea faptul că fusese căutat”.

UPDATE Minorii fuseseră daţi în urmărire şi în consemn la frontieră. Printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită. Ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală. Pe numele tatălui a fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

 

Fetiţa se numeşte Kalliopi Micheloudakis, are 10 ani, 115-120 cm înălţime, constituţie astenică, păr lung, şaten, ochi căprui, faţa ovală, ten măsliniu. Era îmbrăcată cu geacă gri îmblănită, jeans anbastru deschis, ghete negre, căciulă roz.

Băieţelul se numeşte Georgios, are 8 ani, 115-120 cm înălţime, constituţie astenică, păr scurt şaten, ochi căprui, lipsă dinţi partea superioară, incisivi centrali şi laterali. Era îmbrăcat cu geacă gri închis, pantaloni negri cu model alb şi o aplicaţie fosforescentă, ghetuţe gri cu maro, fes gri cu linii verzi.

Tatăl lor a intrat în România cu un Opel Corsa negru, cu numărul HCB 2376.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite