Doi copii au fost găsiți spânzurați în podul casei. Este bănuită o legătură cu jocul „Balena Albastră”

28 martie 2017, 13:35

Părinții sunt în stare de șoc. Mama copilului nu își explică ce l-a îndemnat să-și ia viața.

Mama copilului: Nu știu nimic. Eu am fost la serviciu.

Reporter: Dar copilul vorbea cu dvs, dacã avea vreo problemã, vã spunea?

Mama copilului: Da, spunea tot. Era foarte comunicativ. N-am avut probleme cu el niciodată.

Rudele sunt îngrozite! Spun că în ultima perioada copiii din sat au venit să le spună că băiatul era prins în jocul Balena Albastră. Ar fi încercat chiar să-i convingă și pe alții să ia parte la sinistrul joc care aduce moartea.

Si sătenii sunt îngroziți de ce s-a întâmplat și nu-i aduc aminte ca o așa grozăvie să se fi petrecut la ei în sat.  Se tem pentru viata copiilor lor.

Copiii din sat spun că au auzit de jocul „Balena Albastră” și se feresc de el pentru ca „aduce moartea”. Se presupune ca baiatului care s-a spânzurat i s-ar fi dat ca ultima porunca să-și spargă telefonul și apoi să-și ia viața. De altfel, în fața casei a fost găsit un telefon spart.

Stranie coincidență, tot luni, însă în comuna Turţ din Satu Mare un alt adolescent ar fi murit în condiții similare. Avea 14 ani și a fost găsit de familie spânzurat în podul casei. Potrivit adevarul.ro, și în acest caz prietenii vorbesc ca adolescentul ar fi căzut în capcana „Balenei Albastre”.

Așa-zisul joc „Balena Albastră” a făcut victime în țările vecine, motiv pentru care polițiști români avertizează părinții să-și supravegheze copiii, iar dacă observă schimbãri de comportament, să anunțe de urgență autoritățile.

Specialiștii mai spun că părinții ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă și că nu au voie să vorbească cu străini.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a trasmis marți câteva recomandări părinților și profesorilor, rugând insistent să supravegheze comportamentul copiilor în contextul unor posibile legături între sinuciderea a doi copii și jocul „Balena Albastră„.

Și Ministerul Educației ia măsuri și a cerut învățătorilor și diriginților să organizeze întâlniri cu părinții pe care să-i informeze asupra pericolelor ascunse din mediul online. De asemenea, se recomandă o supraveghere mai atentă a comportamentului elevilor atât în timpul orelor cât și în pauze.

 

(w400) DispoziČi

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă