Doi câini, împușcați la marginea unei comune din Iași. Autorul este căutat de poliție

Câini împușcați la marginea unei comune
Câini împușcați la marginea unei comune
17 ianuarie 2020, 18:20

Gheorghe Săndulache din comuna ieșeană Belcești a auzit, joi seară, în jurul orei 21.00, focuri de armă în fața curții sale și a ieșit să vadă ce se întâmplă.

„Am auzit două împușcături de armă, pur și simplu era o mașină oprită, a tras într-un câine și apoi în al doilea câine și, când am ieșit afară, când am fugit să văd cine e, mașina era cu farurile stinse, apoi a plecat. Când m-am dus, câinii erau împușcați. Nu au au lătrat, s-a auzit mașina dintr-o dată, s-au auzit frânele, a coborât din mașină, a tras. Atât am auzit „l-am aranjat”, a zis vorba asta și s-a urcat în mașină cu farurile stinse și a plecat”, a povestit jurnaliștilor Gheorghe Săndulache, proprietarul câinilor.

Acesta susține că, după ce din curtea sa au fost furate diverse lucruri, obișnuiește ca seara, după ora 20.00, să dea drumul la câini din curte. Potrivit acestuia, cel care a tras ar fi folosit o pușcă cu alice.

„Puteau să fie și alte persoane pe stradă, că acolo e trafic, e șosea, lângă stradă, nu era extravilan, în câmp să… putea să se întâmple orice fiind o armă letală, era posibil să mai facă vreun accident”, a spus Gheorghe Săndulache.

Imediat ce și-a văzut câinii împușcați, bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutor Poliției. A sunat și la medicul veterinar, pentru că patrupedele încă erau în viață.

„A venit și doamna doctor în jur de ora 11.00 seara, a vrut să îi ajute, unul avea picioarele rupte, nu a avut ce să îi mai facă, iar al doilea a murit pe masa de operație”, a mai spus bărbatul.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar pe un câmp situat în extravilanul comunei Belcești au găsit doi câini răniți care prezentau plăgi prin impușcare. Cei doi câini au fost transportați la un dispensar veterinar pentru a li se acorda îngrijri medicale, însă din nefericire nu au supraviețuit. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și uciderea animalelor, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat presei Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Persoana care a tras cu arma nu a fost identificată încă de anchetatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite