Doi belgieni, soț și soție, urmăriți internațional pentru crimă, au fost prinși în județul Timiș

2 februarie 2020, 14:12

Belgianul în vârstă de 64 de ani se ascundea împreună cu soția la doar câțiva kilometri de Timișoara, în localitatea Peciu Nou, la un prieten pe care l-au cunoscut în Franța. Ei i-au spus omului că sunt în vacanță în România și că probabil se vor stabili aici.

Fugarii călătoreau cu o rulotă. Oamenii legii au aflat informații importante despre ei, prin Centrul Internațional de Cooperare al Poliției și au decis să acționeze. Echipajele de intervenție, împreună cu polițiști din București, de la Investigații Criminale, au încercuit zona din comună și au intervenit în forță.

După ce i-au imobilizat și încătușat, polițiștii au descoperit un revolver, calibru 22 mm, și 6 cartușe, ascunse în rulota pe care o parcaseră cei doi în curtea prietenului lor. Polițiștii i-au reținut, pe numele lor fiind emise mandate internaționale de arestare.

Ei sunt dați în urmărire în întreaga lume pentru crimă și trafic de droguri, infracțiuni comise pe teritoriul Belgiei. În anul 2006, în timpul unei tranzacții cu stupefiante, cei doi l-ar fi ucis pe un dealer, împușcându-l în cap.

Sub escortă, cei doi au fost prezentați procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru confirmarea mandatelor și urmează să fie extrădați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite