Doi bărbați au fost grav răniți într-un incendiu violent la o hală cu produse petroliere

1 martie 2021, 20:33

Ambii răniți, de 53 şi, respectiv, 59 de ani, au arsuri pe aproape 60 la sută din suprafața corpului și căile aeriene superioare afectate. Au fost inițial asistați medical de echipajele ajunse la locul incediului.

Au fost transportați apoi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătații nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave.

„Având în vedere primele informaţii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi. România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului, se va decide eventualul transfer”, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Cei doi bărbați nu se aflau în hala afectată de incendiu, ci au fost răniţi în timp ce încercau să stingă focul.

În apropierea halei sunt depozitate 3 tancuri care au câte 20 de tone de combustibil, iar pompierii au acționat pentru răcirea lor.

La sosirea echipajelor de pompieri, focul cuprinsese 700 de mp: întreaga hală, trei autoturisme şi un autotren.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de peste două ore a pompierilor, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Au intervenit şase autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă, dar şi o autoplatformă, o autoscară şi o descarcerare grea.

În zonă nu sunt locuințe, dar pericolul a fost ridicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor