Doi ani de la uciderea omului de afaceri Ioan Crişan. Niciun vinovat nu a fost prins, după ce mașina acestuia a explodat în parcarea din apropierea unui local din Arad

29 mai 2023, 17:54

Marius Popescu, jurnalist TVR: În urmă cu doi ani, pe 29 mai, omul de afaceri arădean Ioan Crișan era ucis în cursul unui atac cu bombă. Nici acum autoritățile nu au reușit să îl prindă pe ucigaș și nici pe cel care, probabil, a comandat acest omor.

După câteva zile, ministrul de interne, Lucian Bode, părea optimist și vorbea de un timp scurt pentru prinderea vreunui suspect.

Lucian Bode, ministrul de Interne: De foarte mulți ani nu am avut o așa mobilizare de forțe a structurilor MAI cum avem în aceste zile la Arad. De aceea am speranța că lucrurile vor evolua bine și că în timp scurt putem să intrăm pe o ipoteză de lucru, pe o pistă și să identificăm.

Recent, Procurorul general al României spunea că au fost audiate sute de persoane și că s-a conturat un cerc de suspecți. Atât, fără alte detalii, cel mai probabil din cauza că e vorba despre supoziții, în lipsa unor probe directe care să îi ducă pe procurorii Parchetului General către vinovați.

Unii specialiști spun că de la început ancheta nu s-ar fi realizat ca la carte.

Cătălin Ţone, expert judiciar „Nu s-au blocat căile prin instituirea acțiunii năvodul, prin blocarea căilor de ieșire și intrare în zona respectivă. De asemenea, frontieratrebuia  închisă în sensul unui control strict, o supraveghere și o reținere a oricărui element suspect. În primele ore s-a crezut că e vorba de o explozie produsă de o butelie pe care victima o avea în mașină, dar apoi, prin cercetarea la fața locului, a reieșit că a fost vorba de explozibil, și anume TNT„.

Expertul mai spune că s-au pierdut ore importante în confuzia creată la început și astfel asasinul a putut fugi ușor.

O altă cauză pentru care ancheta se află într-un punct mort este lipsa specializării unui număr cât mai mare de polițiști.

Mihai Zlat, vicepreşedinte SNPPC: Nu mai avem suficiente mijloace cu care să identificăm autorii, pentru că în ultimul timp nu s-a investit în logistică și în resursa umană și, din păcate, vom ajunge la din ce în ce mai multe astfel de cazuri, în care dosarele se soluționează cu întârziere sau în care autorii nu sunt identificați.

Omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021, la ora 7.00, în parcarea aflată în apropierea unui local la care mergea des pentru a-și bea cafeaua de dimineață. Anchetatorii spun că asasinul a studiat traseul bărbatului și a planificat atent fiecare detaliu, astfel încât să nu existe și alte victime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite