Doi angajați ai ISU Botoșani, cercetați administrativ în urma unei intervenții defectuoase pentru salvarea unui tânăr de la înec

9 august 2017, 09:04

Tânărul de 17 ani a dispărut, duminică, în apele Siretului. Ancheta a fost declanşată după ce rudele victimei au postat pe o reţea de socializare imagini din momentul scoaterii din apă a adolescentului. Acolo, se observă că angajaţii ISU Botoşani şi cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu au aplicat măsurile de resuscitare, obligatorii în astfel de cazuri, a transmis Roxana Gorcioaia de la TVR Iași.

Șeful ISU Botoșani a anunțat că un ofițer și un subofițer vor fi cercetați pe linie administrativă pentru modul în care au acționat. În funcție de gradul de vinovăție, cei doi angajați pot primi de la avertisment până la retrogradarea din funcție.

Este pentru prima dată când la nivelul Inspectoratului apare o astfel de situație neplăcută.

Cazul adolescentului înecat la Tudora a intrat și în atenția Departamentului pentru Situații de Urgență. Inspectorii de la București anchetează modul în care cadrele medicale și pompierii au intervenit pentru salvarea tânărului înghițit de ape și dacă intervenția a respectat toate protocoalele în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă