Doi adolescenți chinezi au impresionat juriul unui concurs internațional de fotografie astronomică cu o imagine ale Galaxiei Andromeda

26 noiembrie 2022, 19:53

Yang Hanwen, în vârstă de 14 ani, care locuiește în orașul Xiamen, din estul Chinei, spune că, în ciuda vârstei, și-a petrecut două treimi din viață explorând misterele vastului univers. Nu a trecut mult timp până când a devenit obsedat de arta de a capta și inscripționa corpurile astronomice eterne. Calea Lactee l-a fascinat de la început.

Curând a descoperit mai mulți tineri cu aceeaşi pasiune. Printre ei, Zhou Zezhen din orașul Shaoxing, în estul Chinei, care mai târziu a devenit cel mai bun coechipier al lui Yang.

În 2021, cei doi tineri au decis să lucreze împreună și să folosească tot ce au învățat pentru a realiza fotografia perfectă. Munca lor în echipă, o redare foarte naturală a galaxiei Andromeda a eclipsat în cele din urmă celelalte 3.000 de lucrări înscrise, din 67 de țări.

Adolescentul crede că multele ore dedicate astrofotografiei nu i-au adus doar imagini uimitoare.

În timp ce privea corpurile cerești care par să existe dintotdeauna și studia limitele universului necunoscut, a simțit, de asemenea, că a descoperit însuși sensul vieții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite