Doi șoimi răniți, recuperați la un centru special. Cazurile de maltratare sau braconaj în rândul păsărilor salbatice pot fi reclamate la 112

30 mai 2017, 21:38

Imediat după ce i-a fost deschisă cuşca, şoimul mascul și-a luat zborul și s-a oprit într-un copac. Femela s-a acomodat mai greu cu libertatea. A pornit cu avânt, dar a aterizat la câţiva paşi, în iarbă. E de înţeles, spun veterinarii. A avut aripa ruptă, dar a fost operată. Şi va supravieţui fără probleme fără grija lor.

Șoimii au fost găsiți în București şi ar fi murit negreşit, dacă nu ajungeau la centrul de reabilitare. Acolo au fost colegi de suferinţă cu cinci pui de bufniță, care, aparent, fuseseră abandonaţi de mamă.

Cei mai mici au doar o lună, nu au încă pene, dar sunt curioşi să descopere lumea. Frații lor mai mari deja s-au întremat şi sunt pregătiți să-și ia zborul. Voluntarii au grijă ca păsările sălbatice să nu se ataşeze de ei, pentru că, altfel, riscă să-şi piardă abilitatea de a vâna.

O treime dintre păsările care ajung la centru sunt rănite de oameni.

O barză împuşcată în aripă, din Giurgiu, a ajuns de curând în grija veterinarilor. Din păcate, ea nu se va întoarce în sălbăticie. Va fi trimisă la un centru din Zalău, penru că veterinarii au trebuit să-i amputeze aripa.

Cazurile de maltratare sau braconaj în rândul păsărilor salbatice pot fi reclamate la 112. Poliția, Jandarmeria sau Garda de Mediu sunt obligate să ia masuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite