Doctorul Anthony Fauci: Va fi un nou val de COVID 19 în SUA. Cea mai uşoară metodă ca să prevenim acest lucru este vaccinarea

21 martie 2022, 09:26

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că suntem departe de sfârșitul pandemiei de COVID 19 judecând după tendință de creștere a numărului cazurilor din ultima perioadă. Anthony Fauci a declarat în interviul pentru ABC că nu crede că este necesară revenirea la restricții, în special în ceea ce privește purtarea măștii de protecție în interior.

Antony Fauci, directorul Institutului pentru Boli Infecţioase şi Alergice, SUA: Limita este când vom vedea o uşoară creştere a cazurilor, aşa cum am văzut în ţările europene, în special în Marea Britanie, unde au avut aceeaşi situaţie ca acum la noi. Ei au avut tulpina BA2, au avut o relaxare a restricţiilor, au renunţat la mască în interior şi în acest moment scade imunitatea.

Din fericire, nu cred că va fi o explozie. Nu cred, a adăugat Fauci care a mai spus: cea mai uşoară metodă ca să prevenim acest lucru este vaccinarea. Fauci recomandă ca aceia care s-au vaccinat deja să ia din nou doze suplimentare.

Agenția Medicală a Națiunilor Unite consideră că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia la sfârșitul acestui an, dar doar dacă vor fi vaccinați 70% din populația fiecărei țări.

După o lună în care s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor, de o săptămână se înregistrează o creștere semnificativă.

În Asia s-au impus din nou restricții iar în provincia Jilin din China se încearcă o limitare a exploziei unui focar de COVID 19.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă