Doar trei ore pe săptămână de acces la jocuri video online pentru minorii din China

Joc video
Joc video
30 august 2021, 17:04

Unii dintre copiii chinezi petreceau până acum zile întregi în faţa dispozitivelor lor mobile.

Fenomenul este criticat de mai mult timp în China din cauza consecinţelor sale negative: scăderea acuităţii vizuale, impact asupra rezultatelor şcolare, absenţa activităţii fizice şi risc de dependenţă.

Reglementările chineze interziceau deja minorilor să acceseze jocuri online între orele 22:00 şi 08:00.

Autoritatea de reglementare pentru audiovizual, sector editorial şi radiodifuziune a anunţat luni că tinerii chinezi cu vârste mai mici de 18 ani nu vor mai putea să se joace online decât o singură oră pe zi şi că acest lucru va fi posibil doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică – adică maximum trei ore pe săptămână.

În plus, minorii chinezi vor putea să se joace online ‘doar între orele 20:00 şi 21:00’, precizează acelaşi document.

În celelalte zile ale săptămânii, jocurile video online vor deveni inaccesibile pentru tinerii cu vârste sub 18 ani. În timpul vacanţelor şcolare, ei vor putea să se joace online o oră pe zi.

Pentru a îi împiedica pe minorii chinezi să evite noua interdicţie, aceştia din urmă vor putea să se conecteze online doar în baza unui act de identitate.

Calendarul de aplicare al acestei măsuri nu a fost precizat. Noua reglementare se aplică a priori doar jocurilor video online, nu şi în cazul jocurilor care nu necesită acces la internet.

La începutul lunii august, un influent cotidian guvernamental a publicat un articol în care se afirma că jocurile video au devenit ‘un opiu mintal’.

Articolul critica mai ales compania Tencent, lider al acestui sector de activitate, şi popularul ei joc online ‘Honor of Kings’, care numără peste 100 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi.

La presiunea opiniei publice, compania chineză Tencent, care impunea deja limitări ale timpului de joacă şi recunoaşterea facială a utilizatorilor pentru a îi împiedica pe tinerii sub 18 ani să se joace online în timpul nopţii, şi-a înăsprit şi mai mult regulamentele.

De acum înainte, Tencent limitează accesul la jocurile sale la doar o oră pe zi pentru minorii chinezi.

Aceste măsuri au fost luate într-o perioadă în care autorităţile chineze se arată deosebit de intransigente faţă de practicile utilizate de giganţii din domeniul online.

Mai multe grupuri din acest sector au fost criticate în ultimele luni pentru practici care erau până acum tolerate şi răspândite pe scară largă, mai ales în domeniul datelor personale şi în cel al drepturilor utilizatorilor.

Jocurile video reprezintă în China o importantă sursă financiară: aceste produse au generat o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro doar în primul semestru al anului 2021.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite