„Doamne, i se văd coastele! E piele şi os!” Jurnaliştii BBC au filmat în centrele pentru persoane cu dizabilităţi din Ucraina, a căror reorganizare a fost blocată de război

28 iulie 2022, 20:11

Imaginile pe care le vedeţi au fost filmate de jurnaliştii de la BBC în centrele pentru persoane cu dizabilităţi. Sunt oamenii nimănui, uitaţi în aceste ţarcuri unde îşi trăiesc toată viaţa.

Oamenii cu dizabilităţi din centrele ucrainene sunt neglijaţi şi de multe ori victimele abuzurilor, spun jurnaliştii britanici care precizează că peste 100 de mii de copii şi tineri care trăiesc în asemenea locuri.

Cei mai mulţi au familii, dar serviciile asigurate de comunitate sunt inexistente şi asta înseamnă că aceste persoane se pierd, la propriu, într-un sistem care nu le poate veni în ajutor.

Eric Rosenthal, Organizaţia pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi: Doamne, i se văd coastele! (…) Un asemenea nivel de subdezvoltare este rezultatul multor ani de neglijenţă. E piele şi os.

Administraţia Zelenski avea pe agendă reformarea acestui sistem moştenit din epoca sovietică.

Când ruşii au invadat ţara la începutul acestui an, toate proiectele s-au blocat. Ucraina este ţara din Europa cu cei mai mulţi copii cu dizabilităţi institutionalizaţi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite