"Doamna" care educă generaţia de mâine. Mona Vlai, învăţătoarea din judeţul Timiş care a ales să predea la şcoala din satul în care a copilărit

România este bine când oamenii tineri aleg să formeze noi generaţii. Şi se implică trup şi suflet pentru a pune un strop de speranţă în viitorul acestei ţări, aşa cum face Mona Vlai, o învăţătoare din judeţul Timiş. A ales să predea la şcoala din satul în care a copilărit. Şi să arate că educaţia ţine cont în primul rând de dăruire.

01 Decembrie 2022, 13:08 (actualizat 01 Decembrie 2022, 13:39) Știrile TVR |

 

Piticii Monei sunt elevi în clasa a doua la Şcoala gimnazială din Fibiş, judeţul Timiş.

Au crescut zi de zi alături de "doamna". De la ea au învăţat să citească, să socotească şi chiar să vorbească în limba engleză, deşi nu au astfel de cursuri in programa oficiala. Chiar dacă părinţii nu au bani să îi ducă în excursii sau la expoziţii şi filme la Timişoara, cei mici au fost peste tot datorită "doamnei Mona".

Pentru căldura şi iubirea cu care îi tratează, copiii o iubesc şi îi arată acest lucru în fiecare pauză prin... îmbrăţişări.

Mona Vlai are 37 de ani şi predă la şcoala din Fibiş din 2015. A copilărit în acest sat şi a vrut să predea aici, deşi a avut oferte de angajare de la şcoli din Timişoara.

Implicarea Monei Vlai în educaţia copiilor nu se limitează la orele de clasă. E alături de cei mici şi după ore, dar şi în vacanţe.

Seri de filme în curtea şcolii, excursii, vizite la muzee şi expoziţii, filme la cinematograf. Cel mai important proiect al ei este însă Bibliozaurul.

Mona Vlai speră ca entuziasmul şi dedicarea ei să fie inspiraţie şi pentru alţi tineri care aleg să intre în învăţământ şi să se dedice copiilor.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI