DNA: Primarul și secretarul din Agigea, trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul orașului Agigea Maricel Cristian Cîrjaliu
Primarul orașului Agigea Maricel Cristian Cîrjaliu
12 iunie 2020, 10:51

Potrivit DNA, Maricel Cristian Cîrjaliu, fost și actual primar al comunei Agigea, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local.

Acestea au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.

Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului.

În demersul său, edilul a fost ajutat de secretarul comunei, Ancuța Calust, care a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.

Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul aplicarea unor amenzi, anulate ulterior de instanță, obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, primarul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial.

De asemenea, a urmărit și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de rude și apropiați ai săi.

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite